Merkez Kampüs Tanıtım ve Oryantasyon Etkinliği

Merkez Kampüs Tanıtım ve Oryantasyon Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin il merkezi dışındaki ilçelerinde öğrenim gören öğrencilerin üniversitemizin merkez kampüsünü gezmeleri ve bazı olanaklarından haberdar olabilmeleri için başlatılan tanıtım etkinlikleri kapsamında Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri 08.11.2024 tarihinde Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. Benan Dinç Girgin, Öğr. Gör. Dr. Enise Gündoğdu, Öğr. Gör. Sema Toker ve Öğr. Gör. Sevinç Gündüz Danış eşliğinde merkez kampüse ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerimizle merkez kampüste kısa bir yürüyüşle başlayan gezide Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Erdal Aday Meslek Yüksekokulları Tanıtım ve Oryantasyon etkinliğindeki konuşmasında öğrencilere özellikle Kütahya DPU merkez kampüsünü tanıtarak Dumlupınar Üniversitesi'nin sahip olduğu tüm olanaklardan en üst düzeyde yararlanmalarını önerdi.

Etkinlikte Dumlupınar Üniversitesi Müzesi gezildikten sonra Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Kütüphanesi'ne geçilerek Kütüphaneci Ayşe Nur Dölek tarafından öğrencilerimize yönelik uzaktan erişimle yararlanabilecekleri hizmetler ve kariyerlerini geliştirecekleri sertifika uygulamaları tanıtıldı. Hamza Üstünkaya Çini Tasarım ve Uygulama Atölyesi'nde UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödüllü Kütahyalı çini sanatçısı Hamza Üstünkaya çini sanatı hakkında çok değerli bilgiler verip, yazmış olduğu şiirlerinden birkaç tanesini öğrencilerimizle paylaştı. Evliya Çelebi Yerleşkesindeki sosyal alanlar ve yerleşke içerisinde yer alan fakülteler, bedesten, göl ve çevresi gezdirildi. Sonrasında Kütahya ili merkezinde Germiyan sokağı, Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesi, Şeker Konağı, Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi ziyaret edilerek bu merkezde yer alan çeşitli dallardaki sanatçılarımızla tanışıldı. Meslek Yüksekokulumuzla müşterek çalışmaklar yapılması üzerine görüşmeler yapıldı. Daha sonra UNESCO “Yaşayan İnsan Hazinesi” ödüllü değerli Elmas işlemecisi Doğan Şapçı ile hoş sohbet gerçekleştirildi. Doğan Şapçı 13 yaşında dede mesleğine ilgi duymaya başladığını ve bu özel sanatı 8. kuşak olarak sürdürdüğünü belirtti. Kütahya'da Osmanlı saraylarına gönderilen takıların ve kumaşların üretildiğini, bu geleneksel sanatın belgelerle kanıtlandığını ifade etti. Sonrasında serbest zaman geçiren öğrencilerimiz memnun bir şekilde Pazarlar Meslek Yüksekokulu yerleşkemize dönüş yaptı.

Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erdal Aday olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2024, Salı