Hakkımızda, Misyon ve Vizyon

Hakkımızda :

Pazarlar Meslek Yüksekokulu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlı olarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 14.02.1994 ve 95-5332 sayılı kararı ile açılmıştır.1994-1995 Eğitim öğretim yılında Meyve-Sebze İşleme ve Gıda Teknolojisi programları ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Yeterli öğretim elemanının ve çevrede yeterli tesislerin olmayışı ve Yüksekokuldaki atölye ve teknik donanımın yetersiz olması nedeniyle 1997-1998 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci kaydı yapılmamıştır.

Eğitim öğretim hizmetinin verildiği süreçte 1998-1999 Bahar yarıyılı itibariyle 144 öğrencinin kaydı yapılmış ve bu öğrencilerin  112'si mezun olmuştur. Belirtilen bu tarihten itibaren  2009-2010 eğitim ve  öğretim yılına kadar ara verilmiştir.

2009-2010 öğretim yılında Pazarlama (NÖ+İÖ), İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi  (NÖ+İÖ) ve Gıda Teknolojisi  (NÖ+İÖ) ile tekrar faaliyete geçmiş ve öğrenci alımına başlamıştır.

Yüksekokulumuzda, Gıda Teknolojisi Programında 4, İş Sağlığı ve Güvenliği Programında 2, Makine Resim ve Konstrüksiyonu Programında 2, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında 2, Sağlık Biilgi Sistemleri Teknikerliği Programında 2 Öğretim Görevlisi, Aşçılık Programında 1 Öğretim Görevlisi, ayrıca 1 Türk Dili Öğretim Görevlisi, 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Görevlisi olmak üzere 15 akademik personel, 3 memur ve 1 Yüksekokul Sekreteri görev yapmaktadır.

Yüksekokulumuz, bünyesinde mevcut bulunan çevre düzenleme, park ve ağaçlandırma projeleri, okul kantini ve yemekhanesi, okul kütüphanesi, halı saha, basketbol sahası, kondisyon ve spor salonu ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklerin; Gıda Kontrol ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Teknik Çizim Atölyesi, Bilgisayar Laboratuvarı ve Bilgisayarlı CNC Laboratuvarı ile birlikte uygulamalı eğitim-öğretim etkinliklerinin gerçekleştirilmesine imkan sunmaktadır. Ayrıca teorik eğitim-öğretim etkinliklerinde, derslikler, yüksekokul amfisi ve konferans salonu  kullanılmaktadır.

Programlar : 

Pazarlar Meslek Yüksekokulu, aşağıdaki programlar ile eğitim öğretime devam etmektedir:

  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Gıda Teknolojisi
  • Makine Resim ve Konstrüksiyon
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  • Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
Son Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2023, Çarşamba