Hakkımızda :

Pazarlar Meslek Yüksekokulu Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlı olarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 14.02.1994 ve 95-5332 sayılı kararı ile açılmıştır.1994-1995 Eğitim öğretim yılında Meyve-Sebze İşleme ve Gıda Teknolojisi programları ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Yeterli öğretim elemanının ve çevrede yeterli tesislerin olmayışı ve Yüksekokuldaki atölye ve teknik donanımın yetersiz olması nedeniyle 1997-1998 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci kaydı yapılmamıştır.

Eğitim öğretim hizmetinin verildiği süreçte 1998-1999 Bahar yarıyılı itibariyle 144 öğrencinin kaydı yapılmış ve bu öğrencilerin  112'si mezun olmuştur. Belirtilen bu tarihten itibaren  2009-2010 eğitim ve  öğretim yılına kadar ara verilmiştir.

2009-2010 öğretim yılında Pazarlama (NÖ+İÖ), İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi  (NÖ+İÖ) ve Gıda Teknolojisi  (NÖ+İÖ) ile tekrar faaliyete geçmiş ve öğrenci alımına başlamıştır.

Yüksekokulumuzda, Gıda Teknolojisi Programında Gıda Mühendisi 4 Öğretim Görevlisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programında Makine Mühendisi 2 öğretim Görevlisi ve Makine resim ve Konstrüksiyon Programında 1 öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr.), 1 Teknik Öğretmen ve ayrıca 1 Türk Dili Okutmanı olmak üzere 9 akademik personel ile biri kimya bölümü mezunu olmak üzere 3 memur ve 1 Yüksekokul Sekreteri görev yapmaktadır.

Programlar :

Meslek Yüksek Okulumuz Gıda Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Makine Resim ve Konstrüksiyon, İşci Sağlığı ve İş Güvenliği olmak üzere toplam dört program ile eğitime devam etmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, Pazar