Meslek Yüksekokulları Tanıtım ve Oryantasyon Etkinliği

Meslek Yüksekokulları Tanıtım ve Oryantasyon Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarı önünde düzenlenen oryantasyon etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür, Prof. Dr. Ayhan Kahraman, meslek yüksekokullarımızın müdürleri ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sevgili öğrencilerim, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, öğrencileriyle, akademisyenleriyle, personeliyle ve mezunlarıyla büyük bir aile. İlçelerimizde, meslek yüksekokullarımızda ve fakültelerimizde sizlerle birlikte daha güçlüyüz. Dumlupınar Zaferi’nin kazanıldığı bu şehirde yerleşkelerimizdeki bütün olanaklardan yararlanma hakkına sahipsiniz. Sizleri burada ağırlamaktan ve enerjinize tanık olmaktan memnuniyet duyuyoruz. İyi ki varsınız" dedi.

Pazarlar Meslek Yüksekokulu olarak, bu etkinlikte toplam 6 bölümle yer aldık. Gıda Teknolojisi ve Aşçılık bölümlerimizde, glutensiz sade ve zeytinli ekmek, glutensiz atıştırmalıklar ve glutensiz vişneli tarhana tanıtıldı. Aynı zamanda hibiscus ekstraktı ve karragenan jeli gibi yenilikçi ürünler de sergilendi. Çölyak hastalığına yönelik bilinçlendirme etkinliği, standımızın ilgi gören bölümlerinden biri oldu.

Makine Resim ve Konstrüksiyonu ile Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümlerimiz, işletmede mesleki eğitim hakkında bilgilendirme yaparak öğrencilerin sektörel uygulamalar ve staj imkanları konusunda bilinçlenmesini sağladı. Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği ayrıca sağlık teknolojilerinin günümüzdeki önemine vurgu yaparken, Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü sektördeki yenilikler ve uygulama alanlarına dair detaylı bilgiler verdi.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü, sağlık yönetimi ve organizasyon üzerine bilgilendirmelerde bulunurken, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümümüz, kişisel koruyucu donanımların tanıtımını yaparak iş yerlerinde güvenlik kültürünün önemini vurguladı.

Etkinlik boyunca öğrencilerimiz ve topluluklarımız, hem bilgi paylaşımı yaptılar hem de müzik dinletileri, sanatsal çalışmalar ve çeşitli gösterilere katıldılar. Oyunlarda Pazarlar Meslek Yüksekokulu adına yarışan Emine Can birinci olurken, öğrencilerimiz tırmanma eğitimi aldı. Gün sonunda, Dumlupınar Üniversitesi Müzesi, kampüs alanı ve göller bölgesi gezilerek etkinlik dolu ve öğretici bir gün yaşandı.

 

Organizasyon için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na; Mentörlükleri için Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdal ADAY, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Sevinç GÜNDÜZ DANIŞ ve Gıda Teknolojisi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Barış Burak ALBAYRAK hocalarımıza; Ulaşım imkânı ve destekleri için Pazarlar Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunarız.

Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

 

Son Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2024, Çarşamba