Yüksekokulumuzda Değerler Eğitimi Konferansı Gerçekleştirildi

Değerler eğitimi kapsamında 10.03.2022 tarihinde Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize İlçe Müftümüz Erkan Karaca tarafından konferans verildi.

Açılış konuşmasını Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Semra Durmuş Acer'in yaptığı konferansa öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Müftü Erkan Karaca gençlere, "Varoluş amacımızı unutmamamız için Allahu Teala tarafından insanlığa ilahi kitaplar ve peygamberler gönderilmiştir. Peygamberlerin sonuncusu olan Hz. Peygamber s.a.s örnek şahsiyeti ve davasına bağlılığı ile bizim ruhlar aleminde Rabbimize verdiğimiz sözün hatırlatıcısı olmuştur. İnsanoğlunun manevi yönünü yok eden, insanı ruhsuzlaştıran akımlara karşı ancak Kur'ân ve nebevî yöntem vesilesiyle inancımızı koruyabiliriz. Genç kardeşlerim, hayatınızın baharında olduğunuz şu dönemde İslâm dünyasının her zamankinden çok sizin desteğinize ve enerjinize ihtiyacı bulunmaktadır. Bu sebeple kendinizi maddi-manevi değerlerle yetiştirip inancınızı korumalı, yanlış yola sapanlara el uzatacak donanıma sahip olmalısınız."

Konuşmasının son kısmında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı çalışmaları hakkında bilgi veren Müftü Erkan Karaca, soru-cevap bölümünden sonra konferansını sonlandırdı. Katılımları için Müftü Erkan Karaca'ya ve konferansa gösterdikleri ilgi için öğrencilerimize ve personellerimize teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2022, Cuma