Yeni Gıda Geliştirme Yarışması Tamamlandı

Pazarlar Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi Programı İkinci Sınıf Öğrencileri arasında 22 Aralık 2021 tarihinde Yeni Gıda Geliştirme Yarışması gerçekleştirilmiştir.

Pazarlar Kaymakamlığı ve Pazarlar Belediye Başkanlığı desteği ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde; 23 yarışmacı öğrencinin katıldığı ve 10 ürünün tanıtıldığı yarışmada, geliştirilen gıdaların amaçları, amaca uygunlukları, duyusal özellikleri, fonksiyonellik ve atık değerlendirme unsurları jüriler tarafından değerlendirilmiştir.

Yarışmanın Birinci Ürünü: Glutensiz Karabuğdaylı-Chialı Mantı

Yarışmanın İkinci Ürünü: Fonksiyonel Kış Çayı ve Çay Posası Keki

Yarışmanın Üçüncü Ürünü: Glutensiz ve Vegan Nitelikli Suffle

Olarak Seçilmiştir.

Yarışma jürisi olarak Pazarlar Kaymakamı Sn. Ferhat GÜR,
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla BATUR

Pazarlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semra DURMUŞ ACER

Pazarlar Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Enise GÜNDOĞDU ve Öğr. Gör. Barış Burak ALBAYRAK

Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlileri Öğr. Gör. Meryem AKBAŞ, Öğr. Gör. Hilal KILMANOĞLU ve Öğr. Gör. Emin AKARÇAY yer almıştır.

Gıda teknolojisi programı öğrencilerine alanı ile ilgili beceri - tecrübe kazandırmak ve Çölyak Hastalığı hakkında farkındalık yaratmak amaçlanmıştır. Yüksekokul Yönetimi olarak dersin yürütücüsü Öğr. Gör. Meryem Akbaş'a teşekkür eder; dereceye giren öğrencilerimizi ve tüm katılımcıları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Destekleri için Pazarlar Kaymakamlığı, Pazarlar Belediyesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne; katılımları için jüri üyelerimize ve personellerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2021, Çarşamba